Hyvää alkanutta vuotta!

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Näinhän sanonta kuuluu. Opetus- ja kasvatusrintamalla olemme tottuneet muutoksiin ja erilaisiin uudistuksiin. Tämäkään vuodenvaihde ja alkanut vuosi ei siis aikaisemmista vuosista juurikaan poikkea. Lait ja asetukset muuttuvat, reformit ja resurssit puhuttavat. Työtä tehdään tutuissa oppimisympäristöissä, mutta myös uusituissa tai väliaikaisissa tiloissa. Perustyön ohessa on ratkottava erilaisia ylimääräisiä ongelmia.

Työehtosopimukset ovat katkolla tammikuun lopussa. Neuvotteluiden etenemisestä tulee tietoa niiden edetessä eri välineiden kautta. Kannattaa seurata aktiivisesti eri kanavia.

OAJ:n Etelä-Savon alueyhdistys koostuu jäsenistä ja toimii jäseniään varten. Kerromme toiminnastamme ja tulevan vuoden tilaisuuksista ensi sijassa verkkosivujen ja Facebookin kautta. Ja kun kysyttävää tai kommentoitavaa on, niin ottakaa yhteyttä allekirjoittaneeseen tai muihin aktiivitoimijoihin (alueasiamies, muut hallituksen jäsenet). Viedään asioita yhdessä eteenpäin.

Aloitin nyt vuoden alussa uutena alueyhdistyksen puheenjohtajana. Tehtävä on mielenkiintoinen ja varmasti tuo omat haasteensakin. Odotan haasteita innolla, mutta toki myös pienellä jännityksellä. Minulla on onneksi tukenani iso joukko osaajia alueyhdistyksessä ja OAJ:n eri verkostoissa. Otetaan siis haasteet vastaan, katsotaan mitä tarvitsee tehdä ja toimitaan sen mukaisesti jäsenistön parhaaksi.

 

Reipasta ja terveellistä vuodenalkua kaikille

 

Jorma Flinkman

puheenjohtaja